Ben jij klaar voor de aanschaf van je nieuwe boot?

Rond de maanden van april en mei begint het te kriebelen. De zomermaanden komen eraan. Je bent stiekem toch wel jaloers op de mensen die met hun vrienden en familie kunnen genieten van hun eigen boot op het water. Een boot kopen vereist een behoorlijke investering. Het kost niet alleen tijd om de boot te onderhouden, ook financieel gezien is het een flinke investering. Bootjesgek zet voor jou een aantal zaken op een rijtje. Herken jij jezelf hierin? Dan is is die nieuwe boot toch echt iets voor jou.

Goede en stabiele financiële situatie

De tijd van studeren is over en je hebt je vervolgens helemaal omhoog gewerkt tot waar je nu bent. Je kunt met trots vertellen over je werkzaamheden en hebt een stabiele basis gecreëerd. Een gloednieuwe boot is een flinke investering. Een stabiele basis biedt jou de mogelijkheden tot het kopen van een jouw droomvaartuig. Lukt het niet om in èèn keer dit grote bedrag op te hoesten? Er zijn tal mogelijkheden voor het financieren van je boot. Heb je toevallig overwaarde op je huis? Dit kan heel interessant zijn voor het financieren van je boot.

Gezelschap

De wilde avonden met liters bier heb je achter je gelaten. Althans niet meer iedere donderdag tot en met zondag. Je hecht waarde aan je naasten om je heen. Genieten met én van elkaar met een hapje en drankje. Je brengt graag tijd door met mensen die je lief hebt, welke activiteit dit dan ook mag zijn: gezelligheid op het water, sportief bezig zijn of genieten van de rust.

Adrenaline

Er zijn verschillende soorten boten. Ben jij sportief aangelegd en vanaf kinds af een echte waterrat. Dit is een match. Koop een zeilboot en test hoe sportief jij nu eigenlijk bent. Giert de adrenaline door je lijf als er een snelle auto langs je passeert op de snelweg? Het enige wat door je gedachte gaat is: “Dit wil ik ook.”. Een speedboot kan je verrassen hoe snel deze over het water veegt.

Onbevangen

Een gloednieuwe boot is een aankoop die je niet 1,2,3 doet. Ja, we vermelden het nogmaals. Het aanschaffen van een boot kun je vergelijken met het aanschaffen van een huis of een auto. Je koopt geen auto als je er nooit gebruik van kunt maken. Ditzelfde geldt ook voor de aanschaf van een boot. Stel jezelf de vraag of je naast je werk, sport en hobby nog wel tijd hebt voor deze nieuwe hobby.