Boot verkopen

Het tweedehands aanbod boten is bijna net zo groot als het aanbod nieuwe boten in Nederland. Elke dag worden er opnieuw boten te koop gezet. De verkoop van boten gaat meestal via advertenties, denk aan een makelaar of op de ouderwetse manier: door middel van een Te Koop bordje op de boot. Een boot is een forse investering waarvan je het liefst zoveel mogelijk van dit bedrag terug wilt krijgen.

Tweedehands boot 13-05-2021 Zo te zien heb jij plannen om een boot aan te schaffen. Hartstikke leuk. Tussen je droomaankoop en je allergrootste miskoop zit een dunne lijn bij het aanschaffen van een tweede hands boot. Het is daarom belangrijk dat je goed geïnformeerd b[...]

#1 Verkoop je boot in goede staat

Mensen op de botenmarkt zijn nu eenmaal op zoek naar een instapklare boot. Zou jij een boot willen aanschaffen waaraan je eerst een half jaar moet sleutelen voor dat je ermee het water op kunt gaan? Nee, dat wil je liever niet! Voer daarom altijd de nodige onderhoudswerkzaamheden en reparaties uit voordat je een boot te koop zet.

#2 Foto's verkopen je boot

Presentie is het keyword voor een snelle en waardige verkoop. Maak pas foto's wanneer je boot he-le-maal schoon is van binnen én van buiten. Stofzuig grondig in ieder hoekje van de boot, zorg dat het metaal glanst en zorg ervoor dat er geen losse spullen rondslingeren. Een verzorgde uitstraling van je boot zorgt ervoor dat de mogelijke koper een vertrouwt gevoel krijgt: als de boot er goed onderhouden uitziet, hoe goed zal de motor dan wel niet onderhouden zijn?
Zorg voor professionele foto's. De eerste indruk op de potentiële koper is zo ontzettend belangrijk. Maak foto's van de binnen- én buitenkant om een goed beeld weer te geven van de boot aan de potentiële koper.

#3 Juiste timing om je boot te verkopen

Wanneer ging jij op zoek naar jouw boot? Waarschijnlijk niet in de wintermaanden. Je verkoopt je boot het beste net voor het hoogseizoen en vlak erna. Wil jij je boot snel verkopen in de wintermaanden? Schakel dan een makelaar in om voor de juiste prijs, snel van je boot af te komen. Makelaars gaan specifiek en doelgericht op zoek naar de juiste koper. Zo verkoop je jouw boot op een snelle, veilige en waardige manier!

#4 Beantwoord vragen vooraf

Voldoe geen tijd aan potentiële kopers door urenlang mailtjes te beantwoorden met dezelfde vragen. Een koper weet meestal wat hij zoekt en zal doelgericht te werk gaan. Door verwachtte vragen voorafgaand in je advertentie te beantwoorden zul je een hoop tijd besparen en alleen in zee gaan met kopers die echt geïnteresseerd zijn om jouw boot te kopen.

#5 Onderhandel plezierig

Een juiste indruk van jou en je boot kan meespelen in het bedrag dat de potentiële koper wilt bieden. Neem de tijd voor de verkoper en onderhandel altijd met een lach. Probeer vertrouwen te winnen om er de beste deal uit te slepen.

Bootjesgek wenst jou succes met de verkoop van je boot!

Buitenboortmotor