Sportboot

Ben jij niet bang voor snelheid in combinatie met wilde wateren? Verslaafd aan een adrenaline kick gecreëerd door sportieve momenten? Kan het jou allemaal niet snel genoeg? Dan is een sportboot iets voor jou. Afhankelijk van de omvang van de sportboot kun je met gezelschap tussen de twee tot zes personen genieten van een adrenaline kick op het water. Past een sportboot bij jou? En waar kun je gebruik maken van jouw sportboot?

Wij zijn bootjesgek en zullen je rondzwemmende vragen zoveel mogelijk antwoorden in dit artikel.


Sportboot in het Nederlandse vaarwater?

Wij horen je denken: “Waar moet ik heen als ik écht alles uit de boot wil halen?”. Met volle snelheid over het water. Om dit te bewerkstelligen heb je een groot meer nodig. Hoe groter de wateren hoe meer mogelijkheid om je boot tot het maximale te drijven. De Rijn en de Maas bieden de mogelijkheden die je nodig hebt.

Sportieve snelheid

Bij sportboten draait het allemaal om snelheid. De snelheid is afhankelijk van het gewicht van de boot, het gewicht van de opvarende en de kracht van de boot. Hoe krachtiger de boot, hoe meer deze loskomt van het water. Dit betekent minder weerstand, maar meer snelheid. Kortom: hou jij van snelheid en ben je niet bang op het water? Dan is een sportboot iets voor jou.

Met de sportboot op de weg

Traileren. Het Nederlandse vaarwater biedt helaas niet iedere dag zonnige omstandigheden. Hier is een oplossing voor. Ga erop uit naar je favoriete vakantiebestemming en wees niet bang dat je je adrenaline kick gaat missen. Neem je boot mee! Of het mogelijk is om je sportboot te vervoeren, is afhankelijk van de omvang van je boot. Informeer bij de ANWB of jou boot geschikt is om te traileren. Verdiep je wel in de wetgeving van het land van bestemming én alle landen waar je doorheen rijdt.